Kalastus

Pienen kalamiehen suuri saalis: 8,7 kg painoinen hauki
Pienen kalamiehen suuri saalis: 8,7 kg painoinen hauki

Lähialueen vedet ovat tunnettuja kalaisuudestaan, niistä nousee mm. kuhaa, haukea, ahventa ja siikaa. Onpa järvitaimenenkin joku onnistunut nappaamaan.

Matkailutilan veneet ovat majoitusvieraiden vapaassa käytössä. Rantamökki Lepolan ja Rantamökki Hellingin varustukseen kuuluu oma soutuvene.

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on veronluonteinen maksu, jota lain mukaisesti kerää Metsähallitus.

Kalastonhoitomaksun ovat velvollisia maksamaan kaikki 18–64-vuotiaat, jotka kalastavat muuten kuin yhdellä ongella tai pilkillä. Vuonna 2022 kalastonhoitomaksu on:

  • 45 € / kalenterivuosi
  • 15 € / viikko (7 vrk)
  • 6 € / vuorokausi

Kalastonhoitomaksussa on aina kyse kalenteri­vuoro­kausista (alkaa ja päättyy kello 00.00) ja kalenteri­vuosista (1. tammikuuta – 31. joulukuuta), mutta viikkomaksun voimassaolon voi aloittaa haluamastaan viikonpäivästä (tällöinkin alkaa ja päättyy klo 00.00).

Kalastonhoitomaksun voit suorittaa esim.:

Paikalliset kalastusluvat

Useammalla vavalla viehekalastuksen ja pyydys­kalastuksen harjoittamiseen tarvitaan aina paikallisen kalastusoikeuden haltijan (Vaskiveden osakaskunta) myöntämä kalastuslupa.

Paikallisten kalastuslupien tuotto käytetään kyseisen vesialueen kalakantojen sekä puhtauden ylläpitoon ja kehittämiseen paikallisen osakaskunnan toimesta.

Paikalliset kalastus- ja pyydysluvat myy:

Yli 3 kiloinen hauki
Yli 3 kiloinen hauki
Lähivesien antimia
Lähivesien antimia
Matkailutilan veneet ovat käytettävissänne
Matkailutilan veneet ovat käytössänne